Monday, December 16, 2019

Second week in Abu Dhabi // Toinen viikko Abu Dhabissa


During my second week I underwent some tests before having a local ID card. 9.12 was the medical test day for me. The tests went smoothly and quickly and if the results are okay, I'm getting the ID card soon.


Otherwise this second week has gone well. We have been visiting various shops in order to buy everything we are going to need here. There are several malls and even Ikea so it's easy to find everything you need. In Ikea if you buy large items those are delivered and even assembled so you don't need to worry any of those things. Also you can eat those Ikea meatballs in here so it feels kind of same like visitung the Ikea in Finland.


So far I am mostly been exploring places that are near to our apartment. Later in this month we are going to travel to Dubai and see what it has to offer.


The weather has been quite nice here. In some parts of UAE it's been reported raining and cold weather but in our area the weather has been pleasant. No raining at all.(Wrote that 9.12 and 11.12. it was raining a little bit :D)


Aldar HQ in Abu Dhabi
Picture of Aldar HQ.

_________________________________________________________________________________


Toisella viikolla, 9.12, oli pienimuotoisten testien vuoro. Kävin testeissä, jotta saisin paikallisen henkilöllisyystodistuksen ja tätä myötä myös oleskeluviisumin. Henkilökortin pitäisi saapua parissa viikossa, jos tulokset ovat ok.


Muuten toinen viikko täällä on mennyt hyvin. Olemme käyneet useissa kaupoissa, jotta saisimme hankittua kaiken tarvittavan. Täällä on paljon ostoskeskuksia ja jopa ihan IKEA:kin, joten on aika helppoa löytää mieluisia tarvikkeita. IKEA:ssa on tarjolla kuljetus- ja kokoamispalvelut, joten itse ei tarvitse lähtä kuljettamaan isoja ostoksia kotiin, saati nikkaroimaan niitä valmiiksi. Abu Dhabin IKEA:ssa on myös myynnissä samanlaisia lihapullia ja puolukkahilloa, niin kuin Suomen/Ruotsin liikkeissäkin on :D


Tähän mennessä olen lähinnä liikkunut täällä meidän asunnon lähiseudulla. Joulukuun lopussa olisi sitten vuorossa reissu Dubaihin.


Täällä on nyt talviaika ja lämpötilat eivät ole niin korkeita, kuin kesäisin. Ilmat ovat silti olleet todella hyviä, juuri Suomalaiseen makuun sopivia. Lämpötila on päivisin reilu 20 astetta. Täällä on talvisaikaan vesisateiden mahdollisuus. 11.12 satoi hieman vettä, mutta muuten ei ole täällä Abu Dhabin seudulla sateita näkynyt täällä oleskeluni aikana.

No comments:

Post a Comment