Sunday, April 12, 2020

Easter in Abu Dhabi // Pääsiäinen Abu Dhabissa


Easter is also in here Abu Dhabi. First signs of it I saw on stores in the beginning of March.There were all kind of decorations such as chickens, egg shaped decorations et cetera. The only thing I couldn't find here were the narcissuses and the original Kinder Surprise eggs. 


This Easter is however different. There are not Easter themed activities because of the current situation. I Googled and found out that typically there would be various activities for kids, brunches, lunches, dinners, family days and so on.


Pääsiäsiruokia, joita tein pääsiäsien ajalle.


The Easter holidays are little bit different here than in Finland. We only had this weekend off and here it is like the other weekends so there is no Good Friday or Easter Sundays on the calendar. Of course the weekend would have been longer if you ask the days off.


Due to this situation we decided to concentrate more to the food this year and celebrated the Easter on Friday and Saturday. We cooked some steaks and potatoes, made salads and desserts. I also made rocky road for the first time and it was so delicious I must make it again some day.



Happy Easter everyone!

_____________________________________________________________________________

Täällä Arabiemiraateissakin juhlistetaan pääsiäistä monin eri tavoin. Ensimmäiset pääsiäiskoristeet ja herkut bongasin kaupoista jo maaliskuun alkupuolella(viikolla 10) eli hyvissä ajoin ennen pääsiäistä. Tarjolla oli tuolloin muun muassa erilaisia pääsiäisaiheisia koristeita ja suklaamunia. Ainoa asia mitä en huomannut olevan myytävänä oli narsissit ja tavalliset kinder-yllätysmunat. 


Tänä vuonna pääsiäisen juhlinta on kuitenkin hieman erilaista johtuen vallitsevasta tilanteesta. Googlettelin erilaisia pääsiäistapahtumia ja ainakin viimeisimpinä vuosina täällä on järjestetty pääsiäisen aikaan erilaisia aktiviteetteja lapsille ja perheille, brunsseja, lounaita, illallisia ja niin edelleen. Täällä ei kalenterissa ole varsinaisesti pääsiäistä, vaan juhlimme sitä nyt viikonloppuna kun oli muutoinkin vapaata. Toki pääsiäisen ajan voi pyytää vapaaksi tai mahdollisesti voi anoa esimerkiksi lisäpäivän vapaaksi, jos uskonnon tapaan kuuluu pääsiäisen vietto.


Päätimme juhlistaa pääsiäistä lähinnä ruoan muodossa tänä vuonna. Tein muutamia pääsiäisaiheisia ruokia ja tietenkin ostimme myös suklaamunia. Olisi ollut mukava koristella asuntoa hieman enemmän pääsiäistyylisemmäksi, mutta tämän tilanteen johdosta kaupoista tuli ostettua ennemminkin tavallisia elintarvikkeita, silloin harvoin kun kaupassa tuli käytyä. Koristeita olisi toki voinut myös tilata, mutta välttämättä ei olisi ollut takeita siitä, milloin ne olisi saatu kuljetettua tänne meille, joten luovuin siitäkin ideasta. Ehkä ensi vuonna sitten panostetaan enemmän koristeluun :D


Vietimme pääsiäsitä perjantaina ja lauantaina eli silloin kun täällä on viikonloppu. Ruoaksi teimme naudan pihvejä, perunaa, salaattia ja muutamia erilaisia jälkiruokia. Tein pääsiäiseksi myös ensimmäistä kertaa rocky roadia ja voin kertoa, että oli muuten hyvää. Pitänee tehdä sitä joskus uudelleenkin lisää. 


Kaiken kaikkiaan pääsiäinen meni täällä rauhallisissa tunnelmissa kotosalla. Toivottavasti teidän pääsiäinen on sujunut hyvin. Hyvää pääsiäisen aikaa sinne teille kaikille!

No comments:

Post a Comment